Persoonlijke ontwikkeling Integraalleren. Er bestaan spiegels voor je gezicht maar niet voor je ziel: zelfonderzoek dient die taak te vervullen’ Baltasas Cracian (1647)

Kenmerkend voor professionals is dat zij hun eigen bekwaamheid in interactie met anderen ontwikkelen. Onder andere door opleiding, supervisie, intervisie en coaching.

Competent handelen is niet iets statisch. De wereld verandert voortdurend, situaties zijn nooit hetzelfde. Ook beroepen veranderen en daarmee maatstaven van het beroep.

Professionaliteit vraagt met andere woorden om doorgroei bekwaamheid, om op zijn minst bij te blijven en liefst steeds beter te worden. Het vraagt van de professional ook dat hij in staat is om plezier in het werk te houden – ook als de omstandigheden wijzigen.

Supervisie, intervisie en Coaching helpt de professional om zicht te krijgen op het eigen functioneren. Tijdens het traject wordt gewerkt aan persoonlijke (leer)doelen, aan het vermogen afstand te nemen van de eigen situatie en problemen in een breder perspectief te zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.